Per a les biblioteques UPV, el Dia del Llibre és una cita assenyalada en el calendari ja que celebrem la festa dels llibres i la lectura.

La Biblioteca Campus Gandia CRAI ha organitzat una sèrie d’activitats que enguany giren al voltant del món de la ciència-ficció, al qual li hem dedicat ja diverses accions.

Les activitats que s’han programat per al #DiadelLlibre2023 inclouen una exposició sobre literatura fantàstica i de ciència ficció, una interessant xerrada sobre escenaris de ciència ficció i ecologia, obsequis per als usuaris lectors i un munt de novetats literàries.

Consulta tota la programació a continuació:

Brontë, Shakespeare i altres frikis, clàssics que has llegit sense saber que eren fantàstics

L’exposició és una iniciativa de l’associació Pórtico, per a promocionar la literatura de gènere fantàstic a través de la selecció de títols populars de la literatura clàssica de tots els temps, “seleccionats pel seu evident –encara que no sempre reconegut– contingut fantàstic”.

+ info

Futurs (im)possibles: visions ecològiques a la literatura i el cinema de ciència ficció

Mitjançant exemples que es poden trobar a la literatura o al cinema de ciència ficció, l’investigador Carles Llonch ens introduirà en conceptes com l’ecofuturisme o ecotopies, i ens mostrarà exemples d’escenaris al voltant de la crisi climàtica ja tractats per autors de ciència ficció.   

Carles Llonch Molina és investigador al “Centre d’Investigació Art i Entorn” de la Universitat Politècnica de València, i professor d’assignatures relacionades amb l’art, la natura i l’ecologia al grau de Belles Arts i al Màster de Producció Artística. Com a artista plàstic treballa investigant futurs més desitjables combinant disciplines com l’audiovisual amb l’ecologia.

Consulta els materials utilitzats en la xerrada

Obsequi #DiadelLlibre2023

Novetats literatura

Literatura en castellà
Literatura en valencià
Poesia
Còmics i llibres il·lustrats
Consulta tot el llistat de novetats