2023 a la Biblioteca Campus Gandia CRAI

Com cada any, dediquem el primer post de l’any a repassar les dades més significatives, les millores destacades i els principals esdeveniments de la Biblioteca Campus Gandia durant l’any 2023.

Pel que fa a les xifres, s’han resumit les principals en la infografia, on cal destacar la millora i/o recuperació de la majoria dels indicadors de la biblioteca. Per completar el post s’ha afegit un apartat de millores realitzades a les instal·lacions i uns enllaços d’activitats/esdeveniments.

Dades a destacar

  • Les visites a la Biblioteca Campus Gandia CRAI han crescut lleugerament respecte a l’any anterior.
  • Les sol·licituds d’autorització per a l’accés d’usuaris no UPV durant els caps de setmana i festius es van incrementar fins els 1208 polisol·licites tramitats.
  • Les cabines d’estudi en grup van obtenir 2791 préstecs, un 59% més que l’any anterior, estant ocupades en total de 8201 hores.
  • Les dades de formació milloren tant en el nombre d’ assistents, sessions realitzades i minuts impartits.
  • Els préstecs de llibres, altres materials, portàtils i dispositius van augmentar més d’un 25%.
  • La col·lecció es manté en xifres similars a causa que les noves incorporacions es compensen amb l’expurgament periòdic que es realitza.

+ info: Infografies 2018-2022

Millores realitzades

  • Canvi de lluminàries a LED (febrer 2023)
    Seguint amb l’objectiu començat l’any anterior d’aconseguir una major eficiència energètica en els edificis del Campus Gandia, s’han substituït enguany les lluminàries dels sostres de les sales d’estudi (primera i segona planta), les lluminàries de les taules electrificades i també s’han substituït a LED els llums del hall principal.
  • Millores relacionades amb seguretat (maig 2023):
    Després del simulacre d’evacuació realitzat el 3 maig 2023 es van observar unes incidències que posteriorment s’han millorat relacionades amb l’eliminació de les portes dels sistemes d’incendi i s’han revisat algunes portes d’emergències.
  • Substitució d’ antenes wifi (desembre 2023):
    S’han substituït les antenes Wifi i s’han instal·lat noves antenes per als panys electromecànics de les cabines.

Resum d’events/activitats

  • Seleccions temàtiques realitzades el 2023:
    S’han realitzat seleccions de recursos dedicades als videojocs, la ciència ficció, la contaminació per plàstics, l’animació i a l’última edició del congrés Comunica2.
  • Ciència Ficció:
    A partir de la participació de la Biblioteca en un projecte PIME relacionat amb la Ciència Ficció s’han realitzat diferents iniciatives al llarg de l’any: selecció temàtica, creació d’una ubicació física a la 1a planta sobre novel·les del gènere, creació d’una completa col·lecció a Polibuscador en col·laboració amb la Biblioteca d’Informàtica, realització d’exposició, xarrada i lectura continuada al Campus Gandia. Més informació.