Un any més la Biblioteca Campus Gandia CRAI es suma a les celebracions del #DiaDelLlibre2022 amb una serie d’activitats que enguany giren al voltant del món del Còmic, al qual li hem dedicat ja diverses accions #unanydecòmic. 

Les activitats que s’han programat per al Dia del Llibre 2022:

Exposició : “Il·lustració, còmic i compromís social” (Fundació FULL) 

Lexposició l·lustració, còmic i compromís social, de la Fundació Full mostra com la il·lustració gràfica i el còmic creats per alguns dels més importants professionals valencians al llarg dels últims vint anys han tingut un paper reivindicatiu posant el seu treball al servei de diferents causes o lluites, sent una important ferramenta d’expressió, divulgació i conscienciació.

Aquesta exposició forma part de les activitats de foment de la lectura que organitza la Fundació FULL (Fundació pel llibre i la lectura), organisme sense ànim de lucre, en col·laboració d’editors, llibreters, escriptors, il·lustradors, bibliotecaris i com no, lectors. 

L’exposició està dividida en diferents panells reivindicatius:  compromís ideològic i polític, crisi econòmica, sensibilització i inclusió social, igualtat de gènere, etc., els quals aniran acompanyats d’una ampla selecció de còmics de les Biblioteques UPV. 

Els visitants podran fullejar els còmics, i endur-se’ls sempre que siguen membres de la comunitat universitària. 

La selecció de còmics també es pot consultar i reservar des de la graella següent només clicant en cada panell 

Conferència: “Lo de siempre, pero que sea nuevo” 

Conferència a càrrec del dibuixant d’historietes i il·lustrador Jose Luis Macías Sampedro.
Presentada per Fernando Macías, professor de l’EPSG.

José Luís Macías Sampedro és un dels últims testimonis vius de la mítica Editorial Valenciana, en la que va debutar com a dibuixant, i que durant els anys 40 i 50 va inundar els quioscos amb els seus quadernets d’aventures (Roberto Alcázar y Pedrín, Comandos...) i revistes (Mariló, Jaimito)  

Perfil Tebeosfera José Luis Macías Sampedro

Obsequi #DiadelLlibre2022 

Com cada any el servei de Biblioteca i Documentació Científica obsequia als seus usuaris amb un regal.

+ INFO

Al nostre blog hi pots llegir els posts que vàrem dedicar al món del còmic.

  • Un any de còmic, on hi fem ressò de l’exposició que organitzarem al febrer del 2022 i de la col·lecció temàtica a Polibuscador. 
  • Aprofitant aquesta col·lecció, vam fer una classificació dels còmics per tipologies en Còmics i novel·les gràfiques