A la Biblioteca Campus Gandia – CRAI de la UPV hem participat en l’activitat #CarmelinaVicentUPV, organitzada pel Servei de Promoció i Normalització Lingüística de la UPV, per a la qual es demana la participació de la comunitat universitària per mitjà de la lectura i enregistrament en vídeo d’un text de Carmelina Sánchez-Cutillas o de Vicent Andrés Estellés, Escriptora de l’Any 2020 i Escriptor de l’Any 2012, respectivament, per nomenament de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

En el nostre, cas hem gravat un vídeo d’un text de Carmelina Sánchez-Cutillas, en concret, “Les coses que sabíem”, dins Matèria de Bretanya.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

L’objectiu de #CarmelinaVicentUPV és fomentar la lectura d’aquests escriptors de referència en valencià amb l’ajuda de les xarxes socials.

Carmelina Sánchez Cutillas i Vicent Andrés Estellés tenen connexions temàtiques en l’obra en vers, amb reflexions sobre la realitat de l’entorn o les preocupacions socials, i també en l’obra en prosa, amb el reflex dels espais de la quotidianitat que retraten aquests autors entre Altea i Burjassot. A més hi ha altres coincidències, com el pròleg d’Estellés a una de les obres de l’escriptora o alguna de les cartes que va enviar Sánchez-Cutillas a persones líders de la cultura valenciana.