La intel·ligència artificial és un àmbit de la computació del qual es porta treballant des de fa dècades, encara que amb l’explosió en els darreres anys d’aplicacions com ChatGPT o Midjourney és ara un tema de total actualitat. Però no només pels seus últims darrers desenvolupaments tecnològics, sinó també per les implicacions econòmiques (veure gràfica adjunta) o també per les regulacions legals pendents o temes com la vulnerabilitat en seguretat informàtica.
Des de la Biblioteca Campus Gandia CRAI s’ha fet una recopilació de recursos tant per a usuaris principiants en el tema, amb una selecció de llibres de divulgació, com per a usuaris més avançats i/o especialitzats amb materials organitzats segons les diferents aplicacions d’Intel·ligència Artificial.
També s’han inclòs enllaços a la producció científica de la UPV, producció en accés obert, tant en forma d’articles científics del personal investigador com en forma de TFG/TFM de l’alumnat.
S’han afegit a més uns recursos UPV recomanats com: el canal de vídeos del “MOOC ChatGPT UPV”, l’institut VRAIN de total referencia en matèria d’intel·ligència artificial, o la guia elaborada per la Biblioteca sobre com citar continguts generats per la IA en treballs acadèmics.
Per últim, s’han inclòs títols de pel·lícules, literatura o còmics disponibles a les Biblioteques UPV al voltant del món de la robòtica i intel·ligència artificial.
Llibres de divulgació
Llibres-e de divulgació
Selecció de materials sobre IA aplicada
ChatGPT
CHATGPT
Empresa i treball
APLICACIONS D'EMPRESA I TREBALL
Administració Pública
ADMINISTRACIÓ PÚBLICA
Educació
IA I EDUCACIÓ
Medicina
APLICACIONS EN MEDICINA
Aspectes jurídics i legals
ASPECTES JURÍDICS I LEGALS
Aspectes socials, ètics i filosòfics
ASPECTES SOCIALS, ÈTICS I FILOSÒFICS
Aspectes econòmics
ASPECTES ECONÒMICS
Programació
PROGRAMACIÓ IA
Producció científica UPV
Recursos UPV recomanats
L’Institut Valencià d’Investigació en Intel·ligència Artificial (VRAIN – UPV) està format per 8 grups d’investigació referents nacionals i internacionals de la recerca IA amb una ampla producció científica que es pot consultar a Google Scholar.
Com citar Intel·ligència Artificial (IA)
Biblioguia amb recomanacions sobre com citar continguts generats per IA en els treballs acadèmics i científics.
Consultar Biblioguia
Deixeu un comentari