En la col·lecció Còmics de Polibuscador hem disposat una classificació dividida en diverses subcol·leccions. Dins de la de Còmics i novel·les gràfiques, hem creat huit subcol·leccions derivades, sobre la base de criteris geogràfics i temàtics. Algunes d’aquestes classificacions geogràfiques posseeixen una idiosincràsia molt accentuada, tal és el cas del manga japonés i de la bande dessinée franc belga. També ens ha semblat interessant ressaltar els còmics de superherois, tota una temàtica amb entitat pròpia dins del món del còmic, així com tot el ventall de tires còmiques, origen periodístic de la narrativa de vinyetes.
Subcol·leccions
Còmic nacional
Els tebeos, el nostre terme històric. Del Capitán Trueno als moderns autors de novel·la gràfica com Roca, Penyas o Rubín, passant pels populars personatges de Bruguera com Mortadelo i Filemón.
Còmic europeu
Representants del fumetto italià com Pratt, Giardino o Manara, acompanyats de grans autors britànics com Moore o Gaiman, de l’alemany König o el noruec Jason.
Còmic franc-belga
Bandes dessinées (BDs) d’una de les grans tradicions de la historieta mundial. Personatges arxiconeguts com Tintín i Astèrix, autors de línia clara com Moebius, Hergé o Franquin.
Còmic llatinoamericà
Autors argentins com Quino, Maitena o Oesterheld o l’inclassificable escriptor xilé Jodorowsky.
Còmic nord-americà
La inabastable varietat que va del precursor McCay, passa pel pare de la novel·la gràfica Eisner, continua amb l’underground Crumb i culmina en autors com Miller o Spiegelman.
Superherois
Personatges de la cultura pop com Batman, Superman, Spiderman o Wolverine, protagonistes de les icòniques editorials Marvel i DC Comics.
Manga
La fèrtil historieta japonesa, una de les més grans del planeta, amb el “déu del manga” Tezuka i el molt influent Otomo.
Tires còmiques
Breus i divertides, amb personatges referencials com Mafalda, Garfield, Snoopy o Calvin i Hobbes.
Deixeu un comentari