El dia 11 de febrer és el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

La ciència i la igualtat de gènere són vitals per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). En les últimes dècades, la comunitat internacional ha fet un gran esforç per a inspirar i promoure la participació de les dones i les xiquetes en la ciència. No obstant això, les dones continuen trobant obstacles per a desembolicar-se en el camp de la ciència.

Per a celebrar aquest dia, hem recopilat els recursos elaborats per Biblioteques UPV que parlen de la dona i la xiqueta en la ciència. Es tracta de taulers de Pinterest, col·leccions de Polibuscador i entrades del nostre blog, que posem a la teua disposició per a aprofundir en el tema.

TAULER PINTEREST

Selecció de recursos al voltant de la presència de la dona en el món de la ciència i el pensament, elaborada per Biblioteques UPV en Pinterest

DONES I CIÈNCIA
Murals
Novel·la i còmic
Biografies
Pel·lícules
Podcasts i vídeos
Dones cineastes
Assajos
Informes i guies
Revistes
Iniciatives
Associacions
Infografies
Marie Curie
COL·LECCIONS DE POLIBUSCADOR

Col·leccions de Polibuscador elaborades per Biblioteques UPV i relacionades amb el tema de la dona en la ciència. Selecció de tota mena de materials disponibles en el nostre catàleg.

Dones en la informàtica
Que les matemàtiques t’acompanyen!
SETMANA DE LA CIÈNCIA 2021 – ANA RAMOS

Dins de les activitats de la Setmana de la Ciència de Gandia, l’any 2021, la científica homenatjada va ser la biòloga marina, Ana Ramos, que va donar nom a un laboratori del Campus, i a qui se li va dedicar un nou mural.

En el nostre blog, li dediquem un post dedicat a glossar la seua figura i a donar a conéixer una àmplia selecció temàtica de materials relacionats amb ella i amb l’oceanografia.

DONES I CIÈNCIA – 11F 2021

L’any 2021, vam publicar un post en el nostre blog fent referència, com enguany, al Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

En el recollíem la informació relacionada al tauler de Pinterest elaborat per Biblioteques UPV, que enguany hem ampliat amb noves entrades. També vam fer un vídeo de presentació dels materials recollits en el tauler.