Gandia Global Game Jam 2023

La «Global Game Jam», la marató de desenvolupament de videojocs més gran del món, torna enguany al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València en el seu format presencial el cap de setmana del 3 al 5 de febrer de 2022.

Durant 48 hores els assistents al Gandia Game Jam 2023 formaran equips per a crear un videojoc a contra rellotge, sobre un repte secret que es planteja cada any i que només es dona a conéixer a principi de l’activitat.

Des de la Biblioteca Campus Gandia CRAI s’ha aprofitat aquest esdeveniment per a realitzar una selecció temàtica al voltant dels videojocs des de diferents punts de vista com disseny, gamificació, estudis o història i amb diferents tipus de documents que es poden trobar a la col·lecció com llibres, llibres electrònics, literatura i còmics, pel·lícules, TFG/TFM i revistes, a més d’una xicoteta selecció de recursos d’internet.

Pots consultar i reservar aquesta selecció de materials sobre videojocs a Polibuscador fent clic sobre les portades que apareixen en este post, o visitant la mostra situada al hall de la Biblioteca a partir del 30 de gener.

Llibres i llibres-e

Us presentem una selecció de llibres tant en paper com en format electrònic al voltant dels videojocs i la cultura gamer en els quals s’aborden temes com: el disseny i desenvolupament de videojocs, l’aplicació dels videojocs dins l’àmbit educatiu o professional, la seua història i evolució des dels seus orígens fins l’actualitat, a més d’una tria d’estudis i assajos tant acadèmics com de caràcter divulgatiu sobre aquest tema.

Troba-los a Polibuscador prement sobre la portada.

Disseny
Gamificació
Estudis
Història

No són pocs els videojocs que s’han inspirat en novel·les, còmics o pel·lícules. Al mateix temps, molts videojocs d’èxit han sigut traslladats a altres formats com el cine o la novel·la gràfica. A continuació us oferim alguns exemples d’aquesta influència mútua entre els videojocs i altres arts com el cinema i la literatura.

Literatura i còmic

Pel·lícules

Treballs Final de Grau/ Treballs Final de Màster

La temàtica dels VIDEOJOCS es emprada pels alumnes del Campus de Gandia per a la realització dels seus Treballs Acadèmics.

La producció TFG/TFM generada al voltant del món del videojoc és del tot variada, des de producció, disseny, estudi de narratives, creació de personatges, anàlisi de continguts i, fins i tot plans de comunicació d’esdeveniments, i així es reflexa en aquesta mostra de títols.

Aquests treballs acadèmics són presentats al Campus Gandia UPV i pertanyen a distintes titulacions de graus i màster, com ara TFG de Comunicació Audiovisual, TFM de Narratives Transmèdia, TFM de Postproducció Digital, entre d’altres que s’hi poden veure al repositori institucional de la UPV RIUNET,  on queden tots dipositats

Revistes

Recursos

DeVuego: base de datos del videojuego español
Asociación Española de Videojuegos
Asociación Española de Estudiantes de Videojuegos
Europe’s Video Games Industry