El Dia d’Internet sorgeix per iniciativa de l’Associació d’Usuaris d’Internet, i es va celebrar per primera vegada a l’octubre de 2005. Al novembre de 2005, la Cimera de la Societat de la Informació va proposar a les Nacions Unides declarar el 17 de Maig com el Dia Mundial de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació, compartint els objectius del Dia d’Internet.

Amb motiu d’aquesta celebració, oferim una selecció de llibres i pel·lícules sobre Internet i les Tecnologies de la Informació i Comunicació.

TICS PER A TOTS

Apropa’t i descobreix qué es i com funciona la Intel·ligència artificial, el Big data, el Internet de les Coses o la realitat virtual.

Coneix quines són les principals tendències tecnològiques i de quina manera aquestes innovacions van a marcar el nostre futur.

Reserva’ls en Polibuscador

SEGURETAT EN INTERNET

Saps quins són els principals tipus de ciberamenaces? Com aconsegueixen els agents maliciosos el control dels sistemes informàtics? Què és el malware, el phising o un atac “man-in-the-middle”? Vols saber com podem protegir-nos contra els ciberdelinqüents, els fraus i altres ciberamenaces? Aprèn a navegar segur per internet i a protegir els teus dispositius amb la nostra selecció de llibres.

Reserva’ls en Polibuscador

MENORS EN INTERNET

Internet s’ha convertit en una part important de la vida de joves i xiquets, ja que els permet comunicar-se amb altres i aprendre sobre qualsevol tema. No obstant això, aquesta facilitat d’accés els exposa a riscos dels que no tenen ple coneixement. Presentem una selecció de llibres que orienten a pares i educadors sobre els avantatges i possibles riscos de les noves tecnologies, per tal de fomentar el bon ús de les TIC i inculcar conductes segures a Internet.

Reserva’ls en Polibuscador

TECNOLOGIES EDUCATIVES

Les noves tecnologies s’estan implantant de manera progressiva als centres educatius. Allà on abans el llapis, el paper i els llibres eren els protagonistes, cada vegada van guanyant més terreny els ordinadors, les tauletes i les tecnologies interactives. Quins són els avantatges d’incorporar les tecnologies digitals en l’educació? Quins reptes planteja la introducció de les noves tecnologies a l’aula per als docents? Quins canvis ha portat la tecnologia en l’educació? Quins tipus d’eines de tecnologia educativa ha? Troba la resposta a aquestes i altres qüestions amb la nostra selecció de llibres.

Reserva’ls en Polibuscador

SOCIOLOGIA D’INTERNET

Vols saber com Internet afecta i es veu afectada per la vida social? Descobreix-ho mitjançant la nostra selecció de llibres, que tracten sobre les implicacions socials de la tecnologia, les noves xarxes socials, les comunitats virtuals i les formes d’interacció derivades d’elles. En ells s’aborden temes com les fake news, les implicacions ètiques de les noves tecnologies o els moviments socials en xarxa, entre d’altres.

Reserva’ls en Polibuscador

SMART CITIES

Per què sorgeixen les ciutats intel·ligents? Quines són les claus que converteixen una ciutat en una ciutat intel·ligent? Què aconsegueixen les smart cities? Posa’t al dia sobre la transformació digital de les ciutats per fer front als nous reptes globals: l’augment de la població, la contaminació, l’escassetat de recursos, la gestió de l’aigua o l’eficiència energètica.

Reserva’ls en Polibuscador

PODCAST I VÍDEO

Tot el que necessites saber per iniciar-te i produir continguts en podcast i vídeo per a xarxes socials.

Reserva’ls en Polibuscador

INDÚSTRIA I EMPRESA

Com en altres sectors, la indústria i les empreses han començat a experimentar una transformació digital. Què és la Indústria 4.0 o quarta revolució industrial? Quines són les tecnologies clau que s’apliquen en la transformació digital de la indústria? Quin és l’impacte de la transformació digital a les empreses? Què és, com funciona i perquè s’utilitza el Blockchain? Descobreix-ho amb la nostra selecció.

Reserva’ls en Polibuscador

XARXES SOCIALS I COMUNICACIÓ

Les xarxes socials ja formen part de les nostres vides i han canviat totalment la nostra manera de comunicar-nos. Quines oportunitats ofereixen en l’àmbit de la investigació, la recerca d’ocupació o com a eina de comunicació? Com han transformat el paper dels mitjans de comunicació, la comunicació política o les relacions públiques?

Reserva’ls en Polibuscador

PEL·LÍCULES I NOVEL·LES

Selecció de pel·lícules, sèries i novel·les on Internet, la intel·ligència artificial o les xarxes socials són els principals protagonistes.

Reserva’ls en Polibuscador

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept