El paper del turisme en
una recuperació inclusiva

El turisme té una capacitat singular d’assegurar que no es deixe a ningú arrere. El sector és un pilar reconegut en molts –si no en tots– els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), especialment en els objectius 1 (fi de la pobresa), 5 (igualtat de gènere), 8 (treball decent i creixement econòmic) i 10 (reduir les desigualtats).

La OMT (Organització Mundial del Turisme), com a organisme especialitzat de les Nacions Unides encarregat del turisme responsable i sostenible, està guiant al sector cap a una recuperació i un creixement inclusius.

El Dia Mundial del Turisme se celebra cada any el 27 de Setembre a tot el món. Enguany és un dia per a centrar-se en el Turisme per a un Creixement Inclusiu. Tenim l’oportunitat d’anar més enllà de les estadístiques de turisme i reconéixer que, darrere de cada número, hi ha una persona. Fomentar la sensibilització respecte al valor social, cultural, polític i econòmic del turisme i la contribució que el sector pot fer als Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La pandèmia de COVID-19 ha tingut un impacte social i econòmic colossal. Economies desenvolupades i en desenvolupament han sigut colpejades, i la pitjor part se l’han emportada els grups marginats i les persones més vulnerables. La reactivació del turisme ajudarà a impulsar la recuperació i el creixement, però és essencial que els beneficis que es generen es distribuïsquen de manera àmplia i justa.

Noves tendències en turisme

Per a celebrar el Dia Mundial del Turisme 2021,  hem dut a terme una selecció de llibres i llibres-e, pertanyents a la nostra col·lecció, en els quals s’analitzen les noves tendències en Turisme. Et facilitem els enllaços per a la reserva del material en Polibuscador.

Pensem que coneixent tots els aspectes rellevants de les diferents tendències turístiques dels últims anys, podem aconseguir una visió global d’aquest camp d’estudi. Aquest coneixement ens pot donar les claus per a afrontar els nous reptes que enfronta el Turisme en un món postpandèmia.

Llibres

Llibres-e

Recurs-e OMT (Organització Mundial del Turisme)

En la UPV disposem d’accés a un recurs-e dedicat al turisme. Es tracta de UNWTO eLibrary, que és el servei en línia de l’Organització Mundial de l’Turisme (UNWTO), organisme especialitzat de les Nacions Unides, amb estudis i informació sobre turisme.

També disposem d’una completa biblioguia per a ajudar-nos en l’ús del recurs-e.